Assalamu’alaikum & salam sejahtera :-)

Kesedaran ramai terhadap kesihatan kelihatan semakin meningkat. Alhamdulillah telah ramai di antara kita yang memilih untuk sihat tanpa ubat. Tidak dapat dinafikan, suplemen telah banyak membantu meningkatkan kesihatan ramai orang pada masa kini tidak kira samada sebelum ini mereka bergantung kepada ubat sintetik mahupun yang tidak pernah langsung mengambil sebarang produk kesihatan selama ini.

Seperti gelombang aura, produk Shaklee juga semakin menjadi perhatian ramai. Setahun yang lalu saya juga antara ribuan orang yang mencari-cari pengedar Shaklee Skudai buat persediaan saya sebelum melahirkan anak.

Melalui produk Shaklee juga, saya menjadi lebih peka dengan konsep penyusuan iaitu supply versus demand.

Dari situ juga ada push up factor untuk belajar memerah susu menggunakan pam serta bersemangat menyediakan lebih ruang bagi penyimpanan perahan susu ibu dengan komitmen membeli satu deep freezer di rumah kami. Alhamdulillah pengalaman menyusukan anak-anak memang suatu pengalaman berharga & tidak ternilai buat saya.

Selain pengalaman sendiri dalam penyusuan susu ibu kepada 2 anak kami, saya juga berpeluang membantu meningkatkan kesihatan mak & ayah di kampung. Jika dulu mak terlalu bergantung pada ubat-ubatan hospital seperti ubat kolesterol, ubat tidur bagi mengelakkan stress & ubat sakit lutut dengan chondroitin, alhamdulillah mak dah x perlukan semua tu.

  • Mak sekarang lebih ceria tanpa ubat-ubatan hospital dengan adanya B Complex Shaklee
  • Kesihatan lutut mak lebih baik setelah mengamalkan AJHT ( Advanced Joint Health Tablet)
  • Tahap kolesterol mak lebih terkawal dengan adanya Phytocol ST
  • Mak & Ayah sama-sama lebih bertenaga & tampak lebih muda tanpa ubat hospital setelah diberi Vivix selama 1 bulan
  • Selain berkat dari niat yang betul, umrah di bulan puasa lebih menyegarkan apabila kami adik beradik sepakat membekalkan mak & ayah Performance Drink

Alhamdulillah tiada yang lebih manis jika kita dapat membantu meningkatkan kesihatan insan sesiapa saja yang lebih memerlukan.

Kita tidak tahu, hanya dengan bantuan yang sedikit, kita sebenarnya membantu meningkatkan amal ibadat mereka.

Jika anda inginkan produk kesihatan Shaklee dalam kadar segera & mendapat konsultasi dari pengedar Shaklee Skudai, Johor Bahru, Senai & Kulai yang bertauliah serta prihatin terhadap kesihatan anda, sila hubungi saya, Puan Zaleha seperti maklumat di bawah:

019-7646021 (sms/whatsapp/telegram/call)

produkvitaminsemulajadi@gmail.com

www.providenetwork.com

Untuk mendapatkan sebarang tips & info terkini dari kami, sila layari laman web rasmi kami di sini. Boleh follow blog ni untuk sebarang update terkini.

Klik pautan di bawah untuk maklumat senarai harga produk Shaklee

Harga Vitamin Shaklee

Harga Enfuselle & Nutriwhite Shaklee

Harga Prosante Shaklee

{ 3 comments }

Assalamu’alaikum & salam sejahtera,

Wah..wah.. sedar tak sedar, semakin ramai yang berkesedaran untuk memilih cara hidup yang sihat. Tak kurang juga yang semakin berpuas hati dengan produk vitamin semulajadi dari Shaklee ni. Rata-rata produk Shaklee memang telah sangat femes sehinggakan tak jemu menjadi bualan & tak kurang juga hebohnya pelbagai testimoni peningkatan dalam kesihatan di sana sini. Hehehe… :-) Alhamdulillah ramai yang semakin sihat :D

Tak tumbuh tak melata, tak sungguh orang tak kata

Apalah yang best sangat dengan produk Shaklee ni? Korang pernah tahu sejarah asal usulnya?

bisnes Shaklee

Produk Shaklee ni sebenarnya telah membantu ramai orang bukan baru-baru ni saja, tapi  dah lebih dari 50 tahun tau. Jangan tak tahu, multivitamin yang pertama di dunia adalah produk Shaklee yang kita kenal sebagai Vita-Lea yang mana ia telah dicipta oleh pengasas Shaklee sendiri iaitu Dr Forrest C. Shaklee pada tahun 1915. Masa tu namanya adalah Vitalized Minerals dengan kata singkatnya Vita-Min. Yang kita dok sebut vitamin tu asalnya dari Shaklee ni lah…hehe.. :D

bisnes Shaklee

Sekitar tahun 1956 Shaklee juga merupakan syarikat jualan langsung yang pertama di dunia yang menjadi pelopor kepada industri nutrisi dengan keuntungan diagihkan kepada para pengedar berbanding syarikat lain yang membelanjakan wang untuk tujuan pengiklanan & pemasaran pada masa itu.

Semenjak pengurusan Shaklee diambil alih pada tahun 2004 oleh syarikat Ripplewood Holdings LLC and Activated Holdings LLC (Mr Roger Barnett sebagai Pengerusi & Ketua Eksekutifnya) dari Yamanouchi Pharmaceutical Co., Ltd.,  Shaklee semakin bertambah meluas melalui pelbagai kajian & inovasi yang dilakukan termasuk 45 patent yang telah difailkan. Kenapalah Mr Roger Barnett nak sangat beli syarikat Shaklee ni? Dah tentu jawapannya sebab produk Shaklee tu sendiri!

Memandangkan bisnes Shaklee di Malaysia pun telah semakin berkembang dengan tahap yang sangat memberangsangkan, memang pihak pengurusan Shaklee Malaysia telah mengambil inisiatif memberi banyak kemudahan kepada seluruh pengguna setia & pengedar-pengedarnya .

Antara perkara yang dapat dilihat adalah melalui rumah terbuka hari raya Aidilfitri Shaklee yang baru-baru ini dibuat di hotel-hotel.

Di saat syarikat MLM lain pakat-pakat offer datang ke majlis hari raya diorang dengan bayaran pendaftaran & sebagainya, majlis-majlis terbuka Shaklee tidaklah sebegitu… hehehe.. Saya mengulas berdasarkan suatu pelawaan dari seorang kenalan yang mengajak saya untuk hadir ke kelas demo masakan menggunakan periuk ajaib dari styarikat XXXX yang dapat memasak pelbagai jenis juadah dalam masa yang singkat. Beberapa kali jugak dia mempelawa & kali terakhir beliau mempelawa saya adalah pada hari yang sama pihak Shaklee mengadakan sambutan hari raya Aidilfitri di Hotel KSL, Johor Bahru.. Haish, ofkosla saya menolak untuk hadir ke jamuan raya syarikat XXXX tu. Dengan berbayar lagi.. hehe.. Kompemla tak pergi. Kompemla saya pergi open house Shaklee yang kat hotel tu… :D

Lokasi Baru Ibu Pejabat Shaklee

Disebabkan bisnes Shaklee yang semakin pesat jugaklah, ibu pejabat Shaklee terpaksa berpindah ke lokasi baru bermula pada 25 Ogos 2014 ni..

So, selepas 25 Ogos nanti, jangan nanti ada plak yang salah pergi ke ibu pejabat Shaklee yang lama di Empire Subang tu ya :-)

bisnes Shaklee

Antara sebab lain juga adalah bagi mengurangkan kesesakan yang sering dialami oleh pelanggan & pengedar-pengedarnya sendiri.

Kami juga diberitakan yang cawangan Shaklee Johor Bahru juga bakal berpindah. Mana taknya, memang sesak kalau pergi masa tengahari. Takde parking. Bagus jugakla kalau dapat pindah ke lokasi yang lebih lapang, jauh dari kesesakan trafik. Senang nak borong vitamin sambil-sambil dengar ceramah kesihatan atau buat health checkup. Yeay.. alhamdulillah.. Takdela saya & Auni terkocoh-kocoh nak kejar parking kosong & berjalan jauh bila-bila nak ke branch nanti. :D

Bagi anda yang masih tercari-cari bagaimana cara nak mendaftar keahlian Shaklee, walau hanya nak dapatkan faedah penjimatan sepanjang ambik vitamin untuk makan sendiri, boleh menghubungi saya juga di 019-7646021. Atau boleh pergi sendiri ke mana-mana cawangan Shaklee seluruh Malaysia yang berdekatan dengan mengisi borang di sana. Dipersilakan untuk meletak ID saya 962548 di ruangan sponsor ya.

Bagi yang ingin bersama-sama kumpulan rangkaian Shaklee kami melalui bisnes Shaklee yang super best ini, anda juga sangat kami alu-alukan. Peluang untuk menjadi pengedar di daerah anda masih terbuka luas melalui jaringan kumpulan kami.

Baca lagi mengapa kumpulan Shaklee kami sangat best

Kami ada tips bagaimana nak berjaya dalam Shaklee

{ 1 comment }

Koleksi Resepi Masker Shaklee Mesti Dicuba Supaya Pipi Semakin Montok

by Zaleha Ibu Udin&Auni

Assalamu’alaikum & salam sejahtera, Hari ni saya nak share beberapa koleksi resepi masker menggunakan vitamin-vitamin Shaklee untuk dicuba oleh semua pelanggan Produk Vitamin Semulajadi & pembaca-pembaca setia blog kami. Sebenarnya koleksi resepi masker Shaklee ni terwujud disebabkan beberapa perkongsian dari team kami, teamIbuCergas di dalam group wasap kami. Kenapa pulak vitamin Shaklee popular sungguh dijadikan […]

0 comments Baca artikel penuh →

Tips Minum Air Kosong Dengan Lebih Sedap, Mudah & Menjimatkan wang

by Zaleha Ibu Udin&Auni

Assalamu’alaikum & selamat sejahtera semua Saya suka topik ni sebab rata-rata customer saya yang baru mula nak betul-betul serius ambik suplemen untuk kesihatan mereka seisi keluarga mesti ada serba sedikit kesulitan untuk minum air kosong antara 2 hingga 3 liter sehari. Untuk makluman semua, saya juga suatu ketika yang dulu adalah seorang yang sukar sangat […]

3 comments Baca artikel penuh →

Kenapa saya pilih Shaklee sampai sekarang

by Zaleha Ibu Udin&Auni

  Kenapa saya sangat yakin dengan produk Shaklee & Shaklee itu sendiri sampai sekarang? Rata-rata heboh di laman FB membangkitkan isu Shaklee dan kaitannya dengan zionist & Israel. Hati-hati ya semua pembaca. Jika kita tidak tahu, jangan sampai kita menjadi agen fitnah pula. Sesungguhnya dosa fitnah jauh lebih keji & jauh lebih besar dari dosa […]

1 comment Baca artikel penuh →

Kesan Buruk Epidural & Cara Mengatasi Sakit Kontraksi

by Zaleha Ibu Udin&Auni

Korang pernah dengar tentang suntikan epidural? Atau ia lebih dikenali sebagai epidural anesthesia Suntikan epidural ni suatu bentuk ubat tahan sakit atau painkiller jugak yang diberikan kepada ibu-ibu bersalin yang tidak inginkan rasa kesakitan ketika bersalin. Ia disuntik ke saraf di kawasan tulang belakang bawah bagi membolehkan ibu bersalin berasa kebas di kawasan bawah suntikan […]

0 comments Baca artikel penuh →

Tips Buang Lemak & Kolesterol Degil Selepas Hari Raya

by Zaleha Ibu Udin&Auni

Haip.. tajuknya saja dah gempak sakan..!!! Mood beraya kalau di Johor ni masih ada. Sana sini masih ada program marhaban pada setiap malam manakala open house pula memang berebut-rebut bersusun dalam jadual hujung minggu. Seperti entri kami yang lalu, jumaat lepas kami baru je menghadiri Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri Shaklee yang dibuat di Hotel […]

0 comments Baca artikel penuh →

Program Hari Raya Ketuk-ketuk iReach majlis untuk semua

by Zaleha Ibu Udin&Auni

Alhamdulillah selesai sudah siri jelajah bermusafir yang agak lama & bersambung-sambung. 25 Julai – 1 Ogos : Johor – Kedah 2 Ogos – 5 Ogos: Kedah – Terengganu 5 Ogos – 8 Ogos: Ada dah di Johor ni 8 Ogos – 10 Ogos: Johor – KL – Johor Alhamdulillah juga masih diberi kekuatan & kesihatan […]

1 comment Baca artikel penuh →

Tips Berjaya Dalam Shaklee Yang Boleh Dicapai oleh sesiapa sahaja yang nak

by Zaleha Ibu Udin&Auni

Sebelum ni saya ada kongsikan bagaimana nak jadi ahli Shaklee yang berjaya kat entri ni Sempena sambutan Hari Raya Aidiltftri kumpulan besar kami iReach Family pada 10 Ogos yang lalu, iReach Founder kami iaitu Presidential Master Nurazlina Noh bersama-sama suami beliau Presidential Master Zainul Anuar ada kongsikan beberapa tips rahsia kejayaan mereka mendapat 50k dalam […]

2 comments Baca artikel penuh →

Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri Shaklee Johor

by Zaleha Ibu Udin&Auni

Baru-baru ni pihak Shaklee Malaysia buat julung-julung kalinya mengadakan majlis rumah terbuka secara besar-besaran di hotel. Tahun ni memang tahun yang bertuah & pihak Shaklee memilih Hotel KSL, Johor Bahru sebagai venue pertama jamuan raya. Majlis bermula dengan sesi pendaftaran. Selepas mendaftar masing-masing diberikan nombor untuk sesi cabutan bertuah. Pelbagai aktiviti yang menarik telah disediakan […]

2 comments Baca artikel penuh →